Data netwerken

Aanleg van Databekabeling
De aanleg van hoogwaardige netwerkbekabeling en/of inrichting van een computerruimte vereist deskundigheid, vakmanschap en zorg. Aangezien Bakker TIB BV een totaalleverancier in onder meer netwerkinfrastructuur is, kunnen wij alle aspecten voor u verzorgen en zijn wij de aangewezen partner om uw wensen te laten realiseren.

Investeren in een nieuwe netwerkinfrastructuur begint bij een deskundig en uitgebreid vooronderzoek. De fysieke drager (de bekabeling) en de actieve componenten (routers, switches, en patchpanel en) zijn de ‘fundering’ voor uw later te implementeren diensten. Als deze laag niet voldoet, is de kans van slagen voor uw verdere automatisering gering.

Allereerst zullen wij met u uw wensen doornemen, waarbij wij uiteraard ook rekening houden met uw wensen voor de toekomst. Door vantevoren dit soort zaken goed in kaart te brengen en vervolgens een gedegen ontwerp van uw bekabelinginfrastructuur te maken, worden problemen verderop in het traject voorkomen en kunt u vrij snel met de gezamelijk gekozen oplossing aan de slag.

Continuïteit is van levensbelang voor elke organisatie. De technische infrastructuur moet zodanig betrouwbaar zijn, dat de continuïteit te allen tijde gewaarborgd is. Mensen moeten kunnen blijven communiceren. Het netwerk moet zonder storingen werken. Wij zijn ons uitermate sterk bewust van onze verantwoordelijkheid op dit gebied. Daarom is onze keuze een eenvoudige: kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit. Dit geldt voor onze producten, maar ook voor onze mensen. Permanente scholing is dan ook een absolute voorwaarde voor al onze medewerkers.

Glasvezel
Glasvezelbekabeling is de laatste jaren sterk in opmars. Bekende back-bone toepassingen worden uitgebreid naar o.a. Fiber to the Desk. De voordelen van glasvezelbekabeling zijn:

  • hoge bandbreedte
  • lage demping
  • ruimtebesparend
  • ongevoelig voor elektromagnetische storingen

Glasvezelbekabeling wordt heden ten dagen gezien als een strategisch en duurzaam product waarmee zeer hoge transmissiesnelheden behaald kunnen worden.