Technisch Installatie Buro BV

Hoe is Bakker tot stand gekomen

Geschiedenispagina

Bakker Technisch Installatie Bureau en Elektronisch Tekstbureau doet alles wat met Electra te maken heeft. Van ‘ordinaire’ installaties tot data- en beveiligingsinstallaties, zorgsystemen, BIM, Autocad/Revit tekenwerk, duurzaamheid en KNX programmaties.

1964 – 1968

Op ongeveer 24-jarige leeftijd begon RJR Bakker een elektronisch installatie bedrijf. In het eerste jaar, dat het bedrijf bestond, werden de klanten per fiets of op een geleende brommer bezocht. Het benodigde materiaal werd per stuk (o.a. schakelaars) of per meter (buis of draad) ingekocht bij de plaatselijke grossier fa. ZEEFAT, wat inmiddels is opgegaan in REXEL.

1968 – 1977

Vanuit de winkel aan de Talmastraat werd het bedrijf voortgezet en trad de eerste werknemer in dienst. De zich uitbreidende administratie werd samen met mevrouw H. Bakker uitgevoerd. Het factureren werd door de heer Bakker zelf gedaan en werd vervolgens door mevrouw Bakker, die ook de winkel runde, overgenomen.

1977 – 2000

In 1977 namen de installatiewerkzaamheden zo’n omvang aan, dat er een keuze gemaakt moest worden; Een winkel of alleen een elektronisch installatiebedrijf. De keuze was niet moeilijk. Er werd gekozen om verder te gaan met alleen elektrotechnische installatiewerkzaamheden. Een aantal jaar later, in 1985, was het personeelsbestand inmiddels gegroeid naar acht medewerkers. Het bedrijf werd steeds groter en de installaties werden omvangrijker. Dit hield ook in, dat er gediplomeerd personeel zoals installateurs en een tekenaar diende te komen. Ook waren er in deze tijd al stagemogelijkheden. Één van de aangenomen aankomende monteurs, Jan Russcher, vestigde vanaf het begin de aandacht op zich, door de hoge mate van vakbekwaamheid en de wil tot zelfstandigheid. Toen RJR Bakker in 1997 samen met zijn echtgenote er over uit waren, dat ze de rest van hun leven wel eens wat anders wilden dan alleen werken, bleek genoemde Jan Russcher een waardig opvolger.

47
Vakmensen

2000 – Heden

Omdat het bedrijf bleef groeien en er gebrek aan ruimte ontstond, vestigde Bakker Technisch Installatie buro zich in het jaar 2000 aan de Industrieweg 32 te Meppel. Met de tijd heeft het bedrijf relaties opgebouwd en zich bewezen veel electrotechnisch expertise en evaring te hebben, waardoor de eerste grote projecten binnen werden gesleept en Bakker TIB BV op nationaal niveau begon te opereren.
Bakker Technisch Installatie Buro BV groeide ook aan de Industrieweg uit zijn jasje. Een grondige verbouwing is dan ook vanzelfsprekend. Er is zeer hard gewerkt aan de uitbouw en vernieuwing van het huidige pand. In het jaar 2009 werd de uitbouw en vernieuwing opgeleverd. Alle nieuwste snufjes op het gebied van elektrotechniek, KNX en camerabeveiliging zijn in dit pand verwerkt. Wij verwelkomen u dan ook graag in ons vernieuwde onderkomen aan de Industrieweg 32 te Meppel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief