Technisch Installatie Buro BV

Energie bezuinigen

Duurzame oplossingen

Steeds vaker zijn mensen of bedrijven opzoek naar duurzame oplossingen vanuit de techniek. Dat is ook niet zo gek, want waarom energie verspillen als je kan besparen.

Bakker TIB kan u helpen bij het samenstellen van de juiste duurzame oplossingen voor uw woning of gebouw.

PV panelen

Example

PV panelen (ook wel zonnepanelen genoemd), zorgt voor de opwekking van elektrische energie uit zonlicht. Het aanschaffen van PV panelen is op het moment heel erg in trek door de steeds korter wordende terugverdientijd, onder andere doordat de aanschafprijs steeds lager wordt en men constant aan het rendement van zonnecellen werkt.

Auto laden

Heeft u een elektrische auto gekocht? Dan heeft u een oplaadpunt nodig. Bakker TIB is ook voor deze oplaadpunten bij uitstek de juiste installateur.

Example

Energiezuinige verlichting

U kunt de energiekosten omlaag brengen door gebruik te maken van energiezuinige verlichting, denk daarbij aan LED verlichting. Wij bekijken wat in uw specifieke geval de beste oplossing is voor nu en op de middellange termijn.

Aanwezigheidsdetectie

Los van energiezuinige verlichting kunt u ook flink besparen door aanwezigheidsdetectie toe te passen. Door het schakelen van voornamelijk verlichting door beweging of geluid kunt u tot wel 80% aan energie (en dus kosten) besparen in bijvoorbeeld magazijnen of archiefruimtes.

KNX schakelen

De mogelijkheden worden eigenlijk onbeperkt wanneer er gebruik wordt gemaakt van KNX (domotica) schakelingen. Doordat de installatie slim wordt, kan er veel bespaart worden zonder dat u er zorg aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes na bepaalde tijd automatisch in- of uitschakelen, het automatisch aansturen van airco’s en/of verwarming per ruimte, noem maar op.

Vragen over duurzame oplossingen?

Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts helpen je graag verder!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief