Technisch Installatie Buro BV

Installatie in de woning

Woningbouw

Een elektrische installatie in een woning is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een volwaardige installatie. Waar vroeger een woonkamer voorzien was van 2 wandcontactdozen en een lichtpunt komt er nu heel wat meer bij kijken.

Wij vinden het daarom zeer belangrijk om samen met de klant de installatie door te spreken en de klant te voorzien van goede adviezen. Na dit overleg wordt er een complete installatietekening gemaakt waarin alle besproken zaken worden verwerkt.

Zo gaat het in een woning niet alleen over de locaties van de wandcontactdozen en lichtpunten maar ook over de mogelijkheden op het gebied van telefonie, intercomsystemen, geluid en antenne.

Installatie tekeningen
Bakker TIB is naast een installatiebureau ook een elektronisch tekenbureau. Naar aanleiding van de besprekingen met de opdrachtgever worden alle afspraken verwerkt in een installatietekening. Deze tekeningen worden digitaal getekend door onze tekenaars in AutoCAD, en uitgedraaid in elk gewenst formaat; van A5 tot en met A0+.

Domotica
Onder Domotica verstaan wij het verhogen van comfort en veiligheid en/ of energiebesparen in de elektrische installatie door het flexibel maken van de installatie.In de praktijk betekent dit het op enig niveau automatiseren van elektrische installaties op het gebied van verlichting, verwarming, jaloeziemanagement, geluid en andere elektrisch te bedienen apparaten.

Een aantal voor de hand liggende opties zijn:

  • dimmen en schakelen van verlichting
  • op/neer sturen van jaloezieën, rolluiken en open/sluiten van gordijnen etc
  • handbediening en afstandbediening van alle functies
  • automatisch schakelen bij beweging of aanwezigheid
  • tijdschakelingen
  • centraal aan/uit

Maar ook groepsschakelingen, de zogenaamde lichtscènes behoren tot de mogelijkheden. Graag adviseren wij u over de diverse mogelijkheden en bieden wij u een op maat gemaakte offerte.

Vragen over woningbouw?

Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts helpen je graag verder!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief