Technisch Installatie Buro BV

Bouwwerken die geen woonbestemming hebben

Utiliteitsbouw

Gebouwen die gewoon woonbestemming bevatten

Daglichtregeling
Een verlichtingsinstallatie die het lichtniveau aanpast aan de hoeveelheid daglicht die het gebouw binnenkomt. Dit kan geregeld worden per armatuur of per zone in een gebouw.

No-Break systemen
Om de continuïteit van een bedrijf maximaal te waarborgen kunnen vitale onderdelen, zoals bijvoorbeeld servers, worden aangesloten op een no-break systeem ook wel UPS systeem genoemd (Unteruptable Power Supply). Zodra de spanning om wat voor reden dan ook wegvalt blijven de installaties die achter het no-break systeem zijn aangesloten gedurende een vastgestelde periode actief, zodat een noodstroomaggregaat de voeding kan overnemen.

Noodstroomvoorzieningen
Bij spanningsuitval kan een noodstroomvoorziening ervoor zorgen dat een bedrijfsproces kan doorfunctioneren.

Noodverlichting
Wanneer stroom uitvalt is het de noodverlichting die zorgt dat er toch, op een beperkt niveau, verlichting blijft branden in een gebouw. Dat kan door gebruik te maken van noodverlichting die voorzien is van batterij units of door een centrale noodverlichtingsunit bijvoorbeeld een noodstroomvoorziening.

Overspanningsbeveiliging
Computersystemen en communicatiesystemen zijn erg gevoelig voor storingen. Belangrijke storingsbron zijn spanningswisselingen in het elektriciteitsnet die ontstaan door elektromagnetische velden, door blikseminslag in de nabijheid van een gebouw of door bijvoorbeeld bliksemontlading tussen wolken. Met behulp van overspanningsbeveiliging worden spanningsverschillen in elektrische en elektronische systemen tegengegaan. Het voorkomt verminking van bestanden of zelfs totale systeemvernietiging.

Vragen over utiliteitsbouw?

Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts helpen je graag verder!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief